Vine bacul…oare de ce mai vine? | Doctorel blog

Vine bacul…oare de ce mai vine?

Cine va lua vreodata taurul de coarne si isi va pune intrebarea corecta: „Avem nevoie de existenta acestui examen, numit bacalaureat, sau il desfintam?”

Cred ca inertia sociala ne face sa nu ne punem astfel de intrebari. Si mai mult, sa fim revoltati si la expunerea lor. Traditia primeaza in fata unei analize pertinente. Nu stiu daca s-ar putea face o astfel de dezbatere in Romania de astazi, dar eu unul o sustin.
Punctul meu de vedere este unul clar, pentru desfintarea bacalaureatului, in forma lui actuala.
Consider ca un astfel de examen, de absolvire, se justifica numai pentru certificarea dobandirii unor competente specifice, profesionale. Admit si sustin valabilitatea unui examen de absolvire care iti pune in mana ceva: o calificare, o meserie, niste competente, etc.
Ce iti ofera bacalaureatul? Dovada ca nu ai trecut ca gasca prin apa prin anii de liceu? Asta se va vedea oricum, in momentul in care doresti sa continui studiile, sau sa te angajezi, nu? Si in plus, pentru asta este suficienta absolvirea propriu zisa, foaia matricola.
In ceea ce priveste admiterea la facultate, sa fie ceea ce ar trebui, o admitere propriu zisa, bazata exclusiv pe examene de competente, pe specializarea pe care doresti sa o urmezi. Nu te faci arhitect pe baza notei obtinute la istoria romanilor si/sau geografie, sport.

Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt blocate.